Onze school is een Jenaplanschool, waar het unieke kind centraal staat. We zoeken naar het talent in ieder kind. Samen leren en groeien is ons motto.

De kleinschalige school met een eigen identiteit staat in de wijk Wijdschild in een groene omgeving. De school, met voorheen een zelfstandig ouderbestuur, valt sinds 2018 onder Stichting OVO. Hierdoor kan de Jenaplanschool gebruik maken van de kennis, kunde, instrumenten en menskracht van OVO, waardoor het talent van ieder individueel kind optimaal kan worden benut. Zowel in het basisonderwijs als vanuit de doorlopende OVO-leerlijn naar het voortgezet onderwijs.

Wat betekent dit voor de ouders in het algemeen? Je kunt als ouder nauw betrokken zijn bij de basisschool van je kind. Helpen bij activiteiten, je expertise inzetten voor de school, snel nieuwe contacten maken met andere ouders, een goede relatie met de leerkrachten opbouwen en je bent lid van de oudervereniging. Deze vereniging richt zich op het concreet invulling geven aan de Jenaplan-identiteit en de bijbehorende activiteiten.

Onze school is meer dan alleen een school, waar je kennis overdraagt en vaardigheden aangeleerd krijgt. Het is een plek waar je kind wordt voorbereid om de wereld in te stappen. Uniek voor Gorinchem en omstreken.

Wil je meer weten over onze school, bekijk dan de Schoolgids Jenaplanschool Gorkum 2019-2020. Speciaal voor nieuwe ouders is er ons praktische introductieboekje, dat je hier alvast kunt bekijken.