Samen vieren

Een viering is een samenzijn met de eigen groep of met de school. In de viering worden momenten onderstreept die van belang zijn voor de hele school of voor de stamgroep: min of meer feestelijke gebeurtenissen die de moeite waard zijn om bij stil te staan. Hieronder een aantal voorbeelden van een viering.

De weekopening. Daarin wordt de overgang gemaakt van het weekeinde naar school. Het nieuwe thema wordt besproken of er wordt een onderwerp gepresenteerd wat voor de hele school van belang is. Bij de Kinderboekenweek met het thema ‘en toen’ presenteren alle groepleiders hun favoriete boek.

De weeksluiting. Kinderen laten zien wat zij in de voorgaande weken hebben geleerd en presenteren dit aan elkaar. Zoals een groep dat de weeksluiting over het oude Egypte heeft voorbereid: een toneelstuk over een rondleiding door een museum waarbij de bezoekers langs de verschillende Egyptische bezienswaardigheden lopen en een lied over mummies.

De verjaardag van een van de kinderen of groepsleiding. In de groep wordt de verjaardag van een kind uitgebreid gevierd met liedjes, het aansteken van de kaarsjes en een traktatie. De groepleiding vieren hun verjaardag op een feestelijk manier zoals samen picknicken of naar een speeltuin gaan.

Daarnaast vieren wij christelijke feesten als Kerstmis en Pasen, maar ook sinterklaas en carnaval.

Het Jenaspektakel

Beste Jenaplanners van alle tijden, 

Onze geliefde Jenaplanschool bestaat 40 jaar en dat willen we graag samen vieren. Wij nodigen jullie heel graag uit voor het Jenaspektakel!!! 

Op 25 mei toveren we de school en het plein om tot een geweldige feestlocaties. Er zal volop ruimte en tijd zijn om bij te kletsen onder het genot van een hapje en een drankje, er zal uiteraard een muzikale omlijsting zijn en genoeg vermaak voor de kinderen. Wij willen iedereen die van plan is om langs te komen verzoeken het aanmeldformulier in te vullen. Op die manier weten wij op hoeveel bezoekers we kunnen rekenen. https://forms.office.com/e/uzS2qJAst3 

Foto's, verhalen en andere mooie herinneringen? Stuur ze naar op@jenaplangorkum.nl (en als het heel veel of heel grote bestanden zijn, wil je dan een e-mail sturen en dan zoeken we een betere manier om ze te versturen). 

Wij hopen jullie allemaal te zien op 25 mei!