Samen vieren

Een viering is een samenzijn met de eigen groep of met de school. In de viering worden momenten onderstreept die van belang zijn voor de hele school of voor de stamgroep: min of meer feestelijke gebeurtenissen die de moeite waard zijn om bij stil te staan. Hieronder een aantal voorbeelden van een viering.

De weekopening. Daarin wordt de overgang gemaakt van het weekeinde naar school. Het nieuwe thema wordt besproken of er wordt een onderwerp gepresenteerd wat voor de hele school van belang is. Bij de Kinderboekenweek met het thema ‘en toen’ presenteren alle groepleiders hun favoriete boek.

De weeksluiting. Kinderen laten zien wat zij in de voorgaande weken hebben geleerd en presenteren dit aan elkaar. Zoals een groep dat de weeksluiting over het oude Egypte heeft voorbereid: een toneelstuk over een rondleiding door een museum waarbij de bezoekers langs de verschillende Egyptische bezienswaardigheden lopen en een lied over mummies.

De verjaardag van een van de kinderen of groepsleiding. In de groep wordt de verjaardag van een kind uitgebreid gevierd met liedjes, het aansteken van de kaarsjes en een traktatie. De groepleiding vieren hun verjaardag op een feestelijk manier zoals samen picknicken of naar een speeltuin gaan.

Daarnaast vieren wij christelijke feesten als Kerstmis en Pasen, maar ook sinterklaas en carnaval.